Головна Новини Здоров'я народна медицина Три народних засоби, від яких більше шкоди, ніж користі
commentss НОВИНИ Всі новини

Три народних засоби, від яких більше шкоди, ніж користі

Популярні народні засоби можуть бути по-справжньому небезпечні

25 листопада 2019, 10:50 comments3536
Поділіться публікацією:
Три народних засоби, від яких більше шкоди, ніж користі

Народна медицина здавна застосовується для лікування різних захворювань і для поліпшення самопочуття в цілому. Багато хто вдається до народних рецептів і порад, щоб побороти хворобу без медичних препаратів. Але лікарі сумніваються в користі деяких засобів, відзначаючи, що вони згубно позначаються на здоров'ї.

В першу чергу, фахівці виступили проти проведення картопляної інгаляції. Цей народний метод часто використовують при боротьбі з застудою, зокрема при кашлі і нежиті. До складу картоплі дійсно входять корисні речовини, але така інгаляція не завжди приносить лише користь. Справа в тому, що при диханні над картопляними парами можна отримати опік слизових оболонок і дихальних шляхів, адже він може бути занадто гарячим і потужним, особливо для дітей. Також при запаленні легенів, мигдалин або слизових оболонок гортані інгаляції зовсім протипоказані, оскільки можуть погіршити ситуацію. Деякі люди примудряються робити картопляну інгаляцію над каструлею з включеною плитою, що зовсім небезпечно.

Крім цього, лікарі не рекомендують часто використовувати соду для лікування печії. Вони підтверджують її ефект, але в той же час, радять не захоплюватися цим народним засобом, щоб не нашкодити здоров'ю. Черз регулярне використання харчової соди в організмі може різко впасти рівень кислоти, а потім збільшитися в подвійному розмірі, і так раз за разом.

Також не варто використовувати масло при опіках. Замість того, щоб зменшити біль і заспокоїти шкіру, масло створює на опіках плівку, яка перешкоджає надходженню кисню. Болюче місце тривайте під прохолодною водою або прикладіть до нього лід, щоб знизити ступінь опіку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому ефективність траволікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!