Чим корисна червона смородина і кому не можна її їсти

Смородина – одна з найцінніших ягідних культур

Користь червоної смородини для здоров'я неоціненна, адже ця ягода - джерело вітамінів, цінних речовин і мінералів, які необхідні нашому організму. У чому ж її особливість?

Зберігає серце здоровим

Завдяки високому рівню калію, червона смородина відіграє важливу роль у підтримці здоров'я серцево-судинної системи. Також цей елемент допомагає вивести зайву рідину з організму, запобігаючи набряклості та появі мішків під очима.

Зміцнює імунітет

Червона смородина підтримує роботу імунної системи, тому що містить вітамін С, який є натуральним антиоксидантом. Він допомагає організму розвинути стійкість до інфекційних агентів і усунути канцерогенні вільні радикали.

Підтримує вироблення червоних кров'яних тілець

Червона смородина багата залізом, яке, як відомо, є мінералом, необхідним для утворення червоних кров'яних тілець. Еритроцити - численний компонент крові, який грає важливу роль у транспортуванні кисню та інших поживних речовин в різні клітини і органи нашого організму.

Але при цьому, червона ягода корисна не для всіх і має ряд протипоказань. Медики не рекомендують смородину людям, у яких діагностовано виразку шлунка, гострий гастрит, гепатит і порушення згортання крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чим корисна обліпиха та як її вживати.