Головна Новини Здоров'я народна медицина Чим корисна червона смородина і кому не можна її їсти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисна червона смородина і кому не можна її їсти

Смородина – одна з найцінніших ягідних культур

11 лютого 2020, 10:30 comments5304
Поділіться публікацією:
Чим корисна червона смородина і кому не можна її їсти

Користь червоної смородини для здоров'я неоціненна, адже ця ягода — джерело вітамінів, цінних речовин і мінералів, які необхідні нашому організму. У чому ж її особливість?

Зберігає серце здоровим

Завдяки високому рівню калію, червона смородина відіграє важливу роль у підтримці здоров'я серцево-судинної системи. Також цей елемент допомагає вивести зайву рідину з організму, запобігаючи набряклості та появі мішків під очима.

Зміцнює імунітет

Червона смородина підтримує роботу імунної системи, тому що містить вітамін С, який є натуральним антиоксидантом. Він допомагає організму розвинути стійкість до інфекційних агентів і усунути канцерогенні вільні радикали.

Підтримує вироблення червоних кров'яних тілець

Червона смородина багата залізом, яке, як відомо, є мінералом, необхідним для утворення червоних кров'яних тілець. Еритроцити — численний компонент крові, який грає важливу роль у транспортуванні кисню та інших поживних речовин в різні клітини і органи нашого організму.

Але при цьому, червона ягода корисна не для всіх і має ряд протипоказань. Медики не рекомендують смородину людям, у яких діагностовано виразку шлунка, гострий гастрит, гепатит і порушення згортання крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чим корисна обліпиха та як її вживати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!