Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Американські вчені знайшли ліки для лікування синдрому Дауна
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені знайшли ліки для лікування синдрому Дауна

За прогнозами вчених, до 2050 року в світі буде жити вже більше 130 млн осіб з хворобою Альцгеймера

15 серпня 2019, 22:47 comments3910
Поділіться публікацією:
Американські вчені знайшли ліки для лікування синдрому Дауна

Американські вчені сконцентрувалися на вивченні кінази DYRK1, яка в останніх дослідженнях продемонструвала важливу роль не тільки в розвитку хвороби Альцгеймера, а й багатьох інших нейродегенеративних захворювань і навіть на синдромі Дауна. Новий препарат ефективний для зниження симптомів синдрому Дауна, а також впливає на початкові шляхи виникнення  нейродегенеративних змін мозку, на відміну від більшості сучасних підходів, які борються вже з ознаками хвороби — скупченням токсичних білків.

Активність DYRK1 вважається ключовим фактором утворення токсичних бляшок бета-амілоїду і нейрофібрілярних клубків білка тау.  Створений ученими препарат ігнібірует послідовність цих подій, попереджаючи пошкодження нейронів.

Тестування ліки під назвою DYR219 на мишах показало значну затримку у формуванні зачатків нейродегенерации.  Інші експерименти підтвердили, що лікування скорочує кількість амілоїдних бляшок в мозку гризунів і покращує їх когнітивні функції.

Потім команда протестувала препарат для лікування синдрому Дауна.  Ген DYRK1 розташовується на 21 хромосомі, яка є критичною при цьому захворюванні, пояснюють автори свою гіпотезу.  Експерименти на мишах показали, що і тут ігнібірованіе DYRK1 знизило прояви хвороби, зокрема — поліпшило когнітивні функції.

 Вчені підрахували, що якщо їх підхід зможе відстрочити початок захворювання хоча б на п'ять років, але це скоротить захворюваність удвічі.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені виростили прототип людської печінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!