Вчені придумали нову зброю проти раку та старіння

Наукова група провела кілька експериментів на гризунах

Французькі вчені провели дослідження, результати якого підтвердили, що білок GDF11 впливає на старіння організму і здатний запобігти онкологічним захворюванням.

В ході експерименту, гризунам вводили ін'єкції речовини, завдяки якій у мишей зберігався апетит, але при цьому вони втрачали вагу. Як виявилося, білок підвищує вироблення гормону адипонектину - секретованого жировою тканиною. Цей гормон допомагає нашому організму спалювати жир, тому чим вище його рівень в крові, тим швидше відбувається процес схуднення. Цей білок імітує дію дієт, які ефективні для профілактики серцевих захворювань і розвитку раку.

Другий експеримент на мишках показав, що білок GDF11 сприяє відновленню кровоносних судин у мозку і посиленню нейрогенеза. Така дія речовини здатна запобігти старінню мозку.

Відкриття учених може допомогти в лікуванні деяких метаболічних недуг, таких як ожиріння, а також захворювань нервової системи.

Нагадаємо, нещодавно вчені з Норвегії в ході досліджень підтвердили, що ризик виникнення раку підвищується до 70%, якщо людина страждає ожирінням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що власники першої групи крові рідше страждають онкологічними захворюваннями.