Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Створена вакцина, яка може перемогти туберкульоз
commentss НОВИНИ Всі новини

Створена вакцина, яка може перемогти туберкульоз

Для її остаточного ліцензування буде потрібно ще кілька років

30 жовтня 2019, 16:50 comments2363
Поділіться публікацією:
Створена вакцина, яка може перемогти туберкульоз

Команда вчених на саміті в Індії анонсували створення вакцини, яка може призвести до революції в лікуванні туберкульозу.

Дослідники провели низку успішних експериментів і випробували нову вакцину на 3,5 тисячах дорослих людей з Південної Африки, Кенії та Замбії. Очікується, що препарат зможе забезпечити довготривалий захист від інфекційного захворювання, яке вражає органи дихальної системи.

За даними ВООЗ за 2018 рік у світі туберкульозом захворіло близько 10 мільйонів чоловік. При цьому, чверть населення має латентну туберкульозну інфекцію. Це означає, що вірус перебуває поки що в стані спокою, протікає безсимптомно і не передається іншим людям. Активна фаза хвороби у таких людей може виникнути протягом життя в 5-10% випадків.

Нова вакцина вчених повинна ще пройти ряд тестів, а потім знадобиться ще декілька років на її ліцензування. У масовий обіг препарат планують запустити до 2028 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Україна знаходиться на другому місці в Європі по захворюваності на туберкульоз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!