Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Знайдено новий спосіб зупинити ВІЛ на ранній стадії
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено новий спосіб зупинити ВІЛ на ранній стадії

Спочатку ВІЛ розмножується на тканинах статевих органів

4 грудня 2019, 10:50 comments2439
Поділіться публікацією:
Знайдено новий спосіб зупинити ВІЛ на ранній стадії

Вченим з Канади вдалося розробити новий підхід, що дозволяє знешкодити ВІЛ-інфекцію на ранній стадії. Про це повідомляє видання Science Daily.

Згідно з даними за 2018 рік у світі проживає близько 38 млн ВІЛ-інфікованих людей, які можуть вести звичний спосіб життя, але для придушення вірусу в організмі, змушені постійно приймати препарати. Фахівці представили новий спосіб, який дозволяє визначити інфекцію на ранній стадії, коли вона найбільш вразлива. Це дозволить атакувати вірус до того моменту, як відбудеться його поширення по всьому організму.

Вчені стверджують, що спочатку ВІЛ розмножується в тканинах статевих органів, а потім виходить за їх межі. Для того, щоб його знешкодити на ранньому етапі потрібно підвищити концентрацію плазмоцитоїдних дендритних клітин. Ці клітини здатні реагувати на різні віруси, але ВІЛ вміє їх "відключати", і саме таким чином уникає імунної атаки.

Дослідники провели експеримент на гризунах, в кров яких ввели особливий білок, що підвищує рівень цих клітин до та після зараження вірусом. Кількість гризунів, які заразилися вірусом після введення речовини, істотно знизилася. А у ВІЛ-інфікованих мишей інфекція розвивалася повільніше, завдяки білку вірус потрапляв в кров у зниженій концентрації.

Вчені стверджують, що визначити момент передачі вірусу дуже складно, так як ВІЛ розвивається безсимптомно. Однак новий метод дозволить створити більш ефективну вакцину проти захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні проживає близько 200 тисяч ВІЛ-інфікованих людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!