Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Небезпечна самодіагностика: чому не можна «гуглити» свої симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна самодіагностика: чому не можна «гуглити» свої симптоми

Займатися самолікуванням небезпечно для здоров'я

19 травня 2020, 16:55 comments2606
Поділіться публікацією:
Небезпечна самодіагностика: чому не можна «гуглити» свої симптоми

Більшість людей при погіршенні загального самопочуття і наявності певного симптому, в першу чергу відкривають Google і починають вивчати інформацію. Багато хто навіть самостійно встановлює собі діагноз і призначає лікування. Але наскільки це безпечно? І чи можна довіряти інтернету?

Австралійські вчені вирішили перевірити, наскільки інформація, яку містять медичні сайти, онлайн-сервіси і додатки для самостійної діагностики хвороб, відповідає дійсності.

Експерти з'ясували, що кожну хвилину в Google надходить приблизно 70 тисяч пошукових запитів від австралійців. Люди охочіше вірять інтернету і тому можуть затягувати візит до фахівця. Але результати експерименту показали, що правдиву інформацію в інтернеті, щодо якогось захворювання люди отримують лише в третині випадків. Тобто, діагноз, який людина сама собі поставив може бути вірним на 36%.

Що стосується спеціальних програм, які допомагають діагностувати хворобу, то лише три найкращих з них надають на 49% правильні поради щодо того, до якого фахівця і як швидко необхідно звернутися за допомогою.

Вчені говорять, що подібні додатки можуть переоцінювати ступінь складності захворювання і давати пацієнтові терміновіший алгоритм дії, чим потрібно. Але разом з тим, вони впевнені, що такі програми дуже допомагають людям, які вже знають про свій діагноз і потребують додаткової інформації.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки людей ставлять собі помилковий діагноз через Google



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!