Вчені з'ясували яка їжа прискорює розвиток раку

Продукти смажені на рослинній олії є особливо небезпечними для здоров'я

Фахівців Массачусетського університету з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Інформацію про дослідження вчені опублікували в Medical Xpress.

Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчалося на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму. Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров.

"У Сполучених Штатах багато хворі люди все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у кого-то запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені закликають не вбивати павуків вдома.