З онкологічними хворобами допомагають боротися оливки

Особливо корисна, як з'ясувалося, шкірка оливкових плодів

Вчені з Іспанії провели дослідження і прийшли до висновку, що оливки мають протиракові властивості.

За словами експертів, найбільш корисною є шкірка плодів, в якій міститься маслинова кислота, яка допомагає в профілактиці захворювання і при самій онкології.

Крім цього, кислота покращує роботу серця, знижує ризик виникнення стенокардії, інфаркту і серцевої недостатності.

Оливки також багаті на вітамін Е, який надає позитивний вплив на роботу головного мозку, легенів і вироблення кров'яних тілець.

Як пояснюють дослідники, оливки необхідно включати в свій раціон через високий вміст вітамінів групи В і С, білків, пектинів і корисних солей (фосфорних, залізних, калієвих та інших), а також ненасичених кислот, які допомагають боротися зі шкідливим холестерином.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Франції провели кілька експериментів, які доводять, що оливкова олія допомагає знизити ризики виникнення інсульту в літньому віці.