З онкологічними хворобами допомагають боротися оливки
Особливо корисна, як з'ясувалося, шкірка оливкових плодів
Вчені з Іспанії провели дослідження і прийшли до висновку, що оливки мають протиракові властивості.
За словами експертів, найбільш корисною є шкірка плодів, в якій міститься маслинова кислота, яка допомагає в профілактиці захворювання і при самій онкології.
Крім цього, кислота покращує роботу серця, знижує ризик виникнення стенокардії, інфаркту і серцевої недостатності.
Оливки також багаті на вітамін Е, який надає позитивний вплив на роботу головного мозку, легенів і вироблення кров'яних тілець.
Як пояснюють дослідники, оливки необхідно включати в свій раціон через високий вміст вітамінів групи В і С, білків, пектинів і корисних солей (фосфорних, залізних, калієвих та інших), а також ненасичених кислот, які допомагають боротися зі шкідливим холестерином.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівці з Франції провели кілька експериментів, які доводять, що оливкова олія допомагає знизити ризики виникнення інсульту в літньому віці.