Вчені назвали продукт, що впливає на розвиток раку

Капсаїцин пригнічує ріст декількох типів раку

Вчені вважають, що перець чилі може вплинути на розвиток онкологічного захворювання. Про це вони заявили в рамках цьогорічної конференції Experimental Biology 2019 в Орландо.

За словами вчених, в перці чилі містить капсаїцин. Саме він робить цей продукт гострим, а також, впливає на метастазування раку, зменшуючи його.

"Не виключено, що одного разу капсаїцин, в поєднанні з іншими засобами хіміотерапії, можна буде використовувати для лікування різних типів раку легенів", - вважає співавтор дослідження Джеймі Фрідман.

Раніше повідомлялося, що капсаїцин пригнічує ріст декількох типів раку, в тому числі меланоми і холангиосаркомы (різновиди раку печінки).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що власники першої групи крові рідше страждають онкологічними захворюваннями.