Рубрики
МЕНЮ
Олеся Солдатенко
Медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США прийшли до висновку, що дієта з високим вмістом клітковини і йогурту може знизити риз розвитку раку легенів.
Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. До таких результатів медики прийшли після дослідження у якому взяли участь 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії.
Учасники дослідження були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.
Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей.
Доктор медичних наук, професор досліджень в області раку Сяо-Оу Шу розповів, що їхнє дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту. Сяо-Оу Шу зазначила, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками.
Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені назвали продукт, що впливає на розвиток раку.
Новини партнерів
Новини