Головна Новини Здоров'я онкологія Медики повідомили, що йогурт може захистити від раку легенів
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики повідомили, що йогурт може захистити від раку легенів

Зниження ймовірності захворювання від раку фіксувалося у курців

29 жовтня 2019, 17:55 comments2194
Поділіться публікацією:
Медики повідомили, що йогурт може захистити від раку легенів

Медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США прийшли до висновку, що дієта з високим вмістом клітковини і йогурту може знизити риз розвитку раку легенів. 

Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. До таких результатів медики прийшли після дослідження у якому взяли участь 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії.

Учасники дослідження були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.

Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей.

Доктор медичних наук, професор досліджень в області раку Сяо-Оу Шу розповів, що їхнє дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту. Сяо-Оу Шу зазначила, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені назвали продукт, що впливає на розвиток раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!