Coinspot 19.01.2020

BTC/USD

8 932.30

ETH/USD

171.60

LTC/USD

61.89

НБУ 19.01.2020

USD/UAH

24.05

EUR/UAH

26.00

RUB/UAH

0.351

Рубрики

МЕНЮ

Головна Новини Здоров'я онкологія Медики повідомили, що йогурт може захистити від раку легенів
НОВИНИ Всі новини

Медики повідомили, що йогурт може захистити від раку легенів

Зниження ймовірності захворювання від раку фіксувалося у курців

29 жовтня 2019, 17:55
Автор:

• Олеся Солдатенко

Медики з Медичного центру Університету Вандербільта в США прийшли до висновку, що дієта з високим вмістом клітковини і йогурту може знизити риз розвитку раку легенів. 

Переваги дієти з високим вмістом клітковини і йогурту вже були встановлені для серцево-судинних захворювань і раку шлунково-кишкового тракту. До таких результатів медики прийшли після дослідження у якому взяли участь 1,4 млн дорослих в Сполучених Штатах, Європі та Азії.

Учасники дослідження були розділені на п’ять груп залежно від кількості споживаної клітковини і йогурту. У тих, хто споживав більше йогурту і клітковини, ризик захворювання на рак легенів знижувався на 33% в порівнянні з групою, яка не вживала йогурт і споживала найменше клітковини.

Зниження ймовірності захворювання фіксувалося у курців, а також у тих, хто кинув шкідливу звичку. Подібна динаміка зафіксована у добровольців різної статі і національностей.

Доктор медичних наук, професор досліджень в області раку Сяо-Оу Шу розповів, що їхнє дослідження надає переконливі докази на підтримку Керівництва по харчуванню США на 2015−2020 роки, в якому рекомендується дієта з високим вмістом клітковини і йогурту. Сяо-Оу Шу зазначила, що користь для здоров’я може бути пов’язана з пребіотиками. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені назвали продукт, що впливає на розвиток раку.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини партнерів

Новини

????????...