Головна Новини Здоров'я онкологія Лікарі повідомили, які продукти знижують ризик розвитку раку шлунка
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі повідомили, які продукти знижують ризик розвитку раку шлунка

Регулярне вживання картоплі і цибулі знижує ризик розвитку раку шлунка

7 листопада 2019, 00:43 comments2305
Поділіться публікацією:
Лікарі повідомили, які продукти знижують ризик розвитку раку шлунка

Фахівці Чжедзянського університету проаналізували результати 76 досліджень, в яких вивчався зв’язок щоденного раціону харчування і раку шлунка. Під час дослідження виявилося, що регулярне вживання картоплі і цибулі знижує ризик розвитку раку шлунка. Такий зв’язок був розглянутий з урахуванням даних про харчування більше 6 мільйонів чоловік.

В результаті фахівці встановили, що люди, в раціоні яких було багато цибулі і картоплі, на третину рідше страждали від раку шлунка, ніж ті, хто вживав дуже мало цих овочів. Дослідники пояснили, що ці продукти мають антиоксидантний компонент — вітамін С.

“Щоденне вживання 50 мг вітаміну С, які містяться в двох середніх картоплинах, зменшують ймовірність виникнення раку шлунка на 8%”, – заявили автори роботи.

У свою чергу, наявність у щоденному раціоні солінь і алкоголю, згідно з їх даними, збільшує ризик розвитку онкозахворювання шлунка.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", лікарі розповіли, яка хвороба може спровокувати появу онкології. За словами експертів, діабет другого типу може стати попередником раку підшлункової залози — захворювання, лікування якого рідко приносить позитивні результати.  Вчені заявляють, що вірогідність розвитку цього виду раку зростає вдвічі після діагностування діабету.  Тому людям, яким був поставлений такий діагноз потрібно в кілька разів більше стежити за станом свого здоров'я, щоб не упустити важливі симптоми почалася онкології.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!