Головна Новини Здоров'я наше тіло Людський язик може розпізнавати запахи, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Людський язик може розпізнавати запахи, - вчені

На відміну від носа, він реагує повільніше

7 серпня 2019, 13:15 comments1765
Поділіться публікацією:
Людський язик може розпізнавати запахи, - вчені

Американські вчені прийшли до висновку, що рецептори мови людини здатні сприймати не тільки смак, але і запах.

На даний момент відомі специфічні рецептори мови для сприйняття п'яти смаків: солодкого, солоного, кислого, гіркого і смаку умами. Останній набув офіційний статус не так давно і позначає насичений м'ясний або бульйонний смак, який досягається за рахунок додавання в страви водоростей (ламінарія, конбу).

Смакові відчуття – це електричний імпульс, що передається в мозок по нервовим волокнам. Досі вважалося, що смак їжі — прерогатива мови, а запах — носа. Але нове дослідження показує, що в цьому питанні все набагато цікавіше.

Як показали проведені вченими експерименти, частина клітин мови показує активність після контакту з ароматичними речовинами.

Досить сильна реакція зафіксована при попаданні на рецептори евгенолу, що має запах гвоздики. Однак розпізнавання язиком запаху набагато слабкіше, ніж нюховими клітинами.

Автори дослідження зробили висновок, що сигнали від різних типів рецепторів здатні взаємодіяти один з одним для доповнення, яке потім передає в мозок повну картину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як людина розпізнає смаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!