Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо п'ять основних ознак нестачі кальцію в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять основних ознак нестачі кальцію в організмі

Більша його частина сконцентрована в кістках і зубах

2 вересня 2019, 13:17 comments5190
Поділіться публікацією:
Названо п'ять основних ознак нестачі кальцію в організмі

Людський організм потребує щодня 1000 мг кальцію, організм людей похилого віку після 60 років — 1 200 мг кальцію в день. Фахівці відзначають, що таку норму кальцію забезпечує лише здоровий і збалансований раціон.

Проте, багато людей відчувають постійну нестачу кальцію, внаслідок чого виникають судоми, з'являються зіпсовані зуби і нігті, неприємні відчуття в руках (оніміння або поколювання), безсоння, погіршення пам'яті.

Але найнеприємніший наслідок – остеопороз, при захворюванні яких кістки стають крихкими і ламаються навіть при незначних травмах.

Небезпека полягає в тому, що організм довгий час компенсує дефіцит кальцію, і симптоми нестачі цього мікроелемента можуть не проявлятися. Нерідко дефіцит кальцію стає явним вже при розвитку остеопорозу.

Відзначається, що в групу ризику входять жінки в менопаузі. Справа в тому, що зміна гормонального фону при менопаузі, коли вироблення естрогену в організмі зменшується, а прогестерону зростає, призводить до процесів старіння, в тому числі і до вимивання кальцію з кісток і тканин.

Також ризикують літні люди. Кальцій до 20-25 років накопичується в організмі, потім його зміст залишається незмінним. Однак у певний момент схильність до вимивання кальцію зростає.

Крім того, повинні стежити за кальцієм люди, які мають великі фізичні навантаження. Особливо це стосується чоловіків, які займаються бодібілдингом.

Для здорової людини достатньо включати в свій раціон продукти, багаті кальцієм. До них належать молочні продукти, зелені листові овочі, бобові, кунжут.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яку небезпечну хворобу може спровокувати надлишок кальцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!