Головна Новини Здоров'я наше тіло Готуємося до осіннього сезону: як зміцнити імунітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємося до осіннього сезону: як зміцнити імунітет

Осінь - саме час подбати про імунітет

3 вересня 2019, 09:25 comments2052
Поділіться публікацією:
Готуємося до осіннього сезону: як зміцнити імунітет

З приходом осені наш організм відчуває дискомфорт зменшення світлового дня, похолодання, погода все менше радує сонячними днями. Все це накладає свій відбиток на внутрішній стан. Як правильно зміцнити імунітет перед початком холодів?

Харчування. Відмовтеся від смаження, вживайте варені продукти. В них зберігається більше поживних речовин, вони легше перетравлюються. Можна економити час і готувати страви в пароварці. Сміливо додавайте в їжу приправи. Для зміцнення імунітету відмінно підійдуть часник, перець, імбир.

Розпорядок дня. Щоб зміцнити імунітет, перед настанням холодів не варто виснажувати організм недосипом. Якщо вечірні посиденьки влітку і відпустка вас вибили зі звичного графіка, намагайтеся якомога швидше повернутися до нього. Спіть не менше 8 годин на добу, перед сном заведіть собі звичку прогулюватися 20 хвилин на свіжому повітрі.

Фізичні навантаження. Багато хто починає займатися спортом "із завтрашнього дня". Але цей день так і не настає. Зараз саме час обзавестися яким-небудь активним хобі. Якщо ви почнете бігати або ходити в тренажерний зал, коли ще тепло, то налаштуватися на осінь і зміцнити організм буде простіше.

Чистимо організм. Зашлакованний організм найкраще середовище для розвитку бактерій і вірусів. Але поки є час почиститися. Їжте більше клітковини, пийте більше рідини. Відмовтеся від дози токсинів, які містяться в барвниках і смакових добавках – всілякі яскраві цукерки, чіпси, сухарики та ін. Або пройдіть невеликий курс по очищенню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які спеції підвищують імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!