Вчені визначили найнебезпечніший день для серця

Підвищений ризик для серця наступає опівдні

Співробітники Польського Центру серцевих захворювань проаналізували національний реєстр серцевих хвороб. В результаті, був визначений найнебезпечніший день тижня для серця.

Вчені з'ясували, що саме в понеділок відбувається найбільше інфарктів (17%). У дні з вівторка по п'ятницю на частку цих захворювань припадає по 15%. У вихідні ризик зменшується до 11-12%. Таким чином, медики ще раз підтвердили, що ризик виникнення інфаркту сильно зростає через стрес на робочому місці.

В ході цього дослідження експерти спростували раніше прийняте рішення, згідно з яким більшість інфарктів відбуваються в ранковий час. Аналіз польських кардіологів ж продемонстрував, що з 6 до 12 годин відбувається 27% випадків, з 12 до 18 – 35%. Після 18 годин — таких випадків 22%. Найбільш безпечним часом виявився нічний.

Крім цього, кардіологи звернули увагу, що кількість інфарктів різко зростає з початком опалювального сезону. Вчені вважають, що багато хто використовує для опалення неякісне вугілля або сміття, внаслідок чого в містах з'являється смог. Погіршення якості повітря також підвищує ризик виникнення цієї підступної хвороби на 12%.

Лікарі радять дбайливо ставиться до свого здоров'я і не допускати, щоб хвороби набували вже хронічний характер.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як запустити регенерацію серця.