Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені визначили найнебезпечніший день для серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найнебезпечніший день для серця

Підвищений ризик для серця наступає опівдні

13 вересня 2019, 10:20 comments2455
Поділіться публікацією:
Вчені визначили найнебезпечніший день для серця

Співробітники Польського Центру серцевих захворювань проаналізували національний реєстр серцевих хвороб. В результаті, був визначений найнебезпечніший день тижня для серця.

Вчені з'ясували, що саме в понеділок відбувається найбільше інфарктів (17%). У дні з вівторка по п'ятницю на частку цих захворювань припадає по 15%. У вихідні ризик зменшується до 11-12%. Таким чином, медики ще раз підтвердили, що ризик виникнення інфаркту сильно зростає через стрес на робочому місці.

В ході цього дослідження експерти спростували раніше прийняте рішення, згідно з яким більшість інфарктів відбуваються в ранковий час. Аналіз польських кардіологів ж продемонстрував, що з 6 до 12 годин відбувається 27% випадків, з 12 до 18 – 35%. Після 18 годин — таких випадків 22%. Найбільш безпечним часом виявився нічний.

Крім цього, кардіологи звернули увагу, що кількість інфарктів різко зростає з початком опалювального сезону. Вчені вважають, що багато  хто використовує для опалення неякісне вугілля або сміття, внаслідок чого в містах з'являється смог. Погіршення якості повітря також підвищує ризик виникнення цієї підступної хвороби на 12%.

Лікарі радять дбайливо ставиться до свого здоров'я і не допускати, щоб хвороби набували вже хронічний характер.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як запустити регенерацію серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!