Головна Новини Здоров'я наше тіло Як розпізнати гормональний збій у жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати гормональний збій у жінок

Гормони впливають на роботу нашого організму в цілому

20 вересня 2019, 10:35 comments6209
Поділіться публікацією:
Як розпізнати гормональний збій у жінок

Здоров'я жінки безпосередньо залежить від гормонального фону, який потрібно підтримувати вітамінами і мінералами в залежності від фази циклу. В іншому випадку може статися гормональний збій. Які симптоми допоможуть його розпізнати?

Нерегулярний цикл місячних. У представниць прекрасної статі цикл може бути різним за тривалістю (від 21 до 35 днів – це норма). За словами лікарів, головне в жіночому циклі — регулярність. Затримки місячних або їхня відсутність в якийсь період можуть говорити про гормональні збої.

Різкий приріст ваги. Якщо спосіб життя не змінився, а вага збільшилась, є сенс записатися на обстеження до ендокринолога, перевірити роботу щитовидної залози.

Зниження лібідо. Один з "мовців" симптомів гормонального дисбалансу як у чоловіків, так і у жінок — зниження сексуального потягу. Зникнення лібідо в ситуації, коли немає фізичних і емоційних перевантажень, — це серйозний привід для звернення до лікаря.

Негативний емоційний стан. Перепади настрою, дратівливість, неспокій і депресія, які виникають без усякого зв'язку з тим, що відбувається в житті – це теж можливий симптом того, що ваші гормони не в порядку.

Порушення сну. Довге засинання, пробудження ночами, втома після сну. Все це може вказувати на дисбаланс естрогену в організмі.

Випадання волосся. Гормони справляють значний вплив на волосяний покрив. Наприклад, перед місячними і під час них жінки можуть помітити, що їх волосся починає випадати помітно сильніше. Якщо випадання волосся спостерігається протягом тривалого періоду з однаковою інтенсивністю, слід звернутись на обстеження до ендокринолога.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про основні причини порушення менструального циклу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!