Правильне миття рук може врятувати життя, - вчені

Чисті руки захищають організм від небезпечних вірусів і бактерій

Американські вчені провели ряд експериментів і спостережень, результати яких підтвердили, що правильне миття рук здатне врятувати мільйони людей від смерті.

За допомогою всього однієї гігієнічної процедури можна вберегти організм від шлунково-кишкових інфекцій, а також респіраторних та паразитарних захворювань. Миття рук з милом протягом 15 секунд зменшує кількість небезпечних бактерій на 80 відсотків.

Дослідники провели експеримент, участь в якому взяли 3,7 тисячі осіб. У ході спостережень з'ясувалося, що лише п'ять відсотків всіх учасників дотримувалися правильної гігієни – регулярно мили руки з милом. Понад 30 відсотків добровольців мили руки тільки водою, а інші учасники практично не стежили за гігієною рук.

Результати експерименту показали, що у людей, які користувалися антибактеріальним милом частота інфекційних захворювань знизилася на 80 відсотків.

Правильна гігієна рук здатна знизити ризик захворювань шлунково-кишкового тракту більш ніж на 30 відсотків, а респіраторних захворювань - на 20 відсотків.

За даними ЮНІСЕФ, щороку такі захворювання, як діарея і респіраторні інфекції, призводять до смерті понад 3,5 мільйони дітей в усьому світі (у віці до 5 років). Ретельне миття рук з милом, особливо перед їжею і після відвідання туалету, може наполовину знизити кількість летальних випадків.

Фахівці також стверджують, що гігієна рук повинна займати не менше 30 секунд з обов'язковим використанням мила і теплої води. Після миття руки необхідно ретельно висушити, тому що вологе середовище сприяє зростанню бактерій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що антибактеріальне мило може вплинути на мікрофлору кишечнику дитини.