Головна Новини Здоров'я наше тіло Правильне миття рук може врятувати життя, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Правильне миття рук може врятувати життя, - вчені

Чисті руки захищають організм від небезпечних вірусів і бактерій

26 вересня 2019, 11:50 comments2941
Поділіться публікацією:
Правильне миття рук може врятувати життя, - вчені

Американські вчені провели ряд експериментів і спостережень, результати яких підтвердили, що правильне миття рук здатне врятувати мільйони людей від смерті.

За допомогою всього однієї гігієнічної процедури можна вберегти організм від шлунково-кишкових інфекцій, а також респіраторних та паразитарних захворювань. Миття рук з милом протягом 15 секунд зменшує кількість небезпечних бактерій на 80 відсотків.

Дослідники провели експеримент, участь в якому взяли 3,7 тисячі осіб. У ході спостережень з'ясувалося, що лише п'ять відсотків всіх учасників дотримувалися правильної гігієни – регулярно мили руки з милом. Понад 30 відсотків добровольців мили руки тільки водою, а інші учасники практично не стежили за гігієною рук.

Результати експерименту показали, що у людей, які користувалися антибактеріальним милом частота інфекційних захворювань знизилася на 80 відсотків.

Правильна гігієна рук здатна знизити ризик захворювань шлунково-кишкового тракту більш ніж на 30 відсотків, а респіраторних захворювань — на 20 відсотків.

За даними ЮНІСЕФ, щороку такі захворювання, як діарея і респіраторні інфекції, призводять до смерті понад 3,5 мільйони дітей в усьому світі (у віці до 5 років). Ретельне миття рук з милом, особливо перед їжею і після відвідання туалету, може наполовину знизити кількість летальних випадків.

Фахівці також стверджують, що гігієна рук повинна займати не менше 30 секунд з обов'язковим використанням мила і теплої води. Після миття руки необхідно ретельно висушити, тому що вологе середовище сприяє зростанню бактерій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що антибактеріальне мило може вплинути на мікрофлору кишечнику дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!