Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, про що сигналізують білі плями на нігтях
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, про що сигналізують білі плями на нігтях

З цим явищем можуть зіткнутися як діти, так і дорослі

1 жовтня 2019, 10:30 comments6036
Поділіться публікацією:
Лікарі розповіли, про що сигналізують білі плями на нігтях

Медичною мовою невеликі білі плями або смужки на нігтях рук і ніг називають лейконіхією. Не варто думати, що це дефект виключно косметичного характеру. У багатьох випадках те, що побілів ніготь на руках або ногах – сигнал про нездужання.

Найпоширенішою причиною, що провокує виникнення білих смуг на нігтях, медики називають механічну травму нігтьової пластини. Це може статися під час манікюру або, коли людина гризе нігті та кутикулу.

Крім того, негативно впливати на стан нігтів може неповноцінне харчування, дефіцит вітамінів і мікроелементів. Саме тому з цією проблемою найчастіше стикаються підлітки та вагітні — у періоди, коли ресурси організму задіяні на максимум, і, якщо їх не підтримувати, в першу чергу страждають шкіра, волосся та нігті.

Важливо знати, що нігті прекрасно вбирають вологу, тому особливо чутливі до косметичних речовин побутової хімії. Агресивні хімічні сполуки в миючих засобах, хлор, неякісні лаки для нігтів, рідина для зняття лаку на основі ацетону можуть легко пошкодити нігтьову пластину.

Причинами білих плям на нігтях рук і нижніх кінцівок можуть також стати: розлади харчової поведінки, нервове перенапруження, затяжні депресії, хвороби серця, судин, порушення кровообігу та грибкові інфекції.

При появі білястих утворень на нігтьових пластинах необхідно звернутися до лікаря. Ігнорування ситуації може призвести до погіршення загального стану організму, особливо, коли першопричина – внутрішнє захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як зміцнити нігті в домашніх умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!