Головна Новини Здоров'я наше тіло Шість маловідомих фактів про температуру тіла людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість маловідомих фактів про температуру тіла людини

Температура є важливим показником внутрішнього стану організму

1 жовтня 2019, 16:15 comments8749
Поділіться публікацією:
Шість маловідомих фактів про температуру тіла людини

Американські фахівці назвали шість дивовижних фактів, пов'язаних з ключовим показником здоров'я людини – температурою тіла.

З віком температура тіла знижується. Дослідники з'ясували, що літні люди не здатні регулювати температуру на тому ж рівні, який відзначається у них в молодості, оскільки реакція організму на зміни температури вже піддалася віковим змінам.

Температура впливає на вагу. Деякі дослідження припускають, що ожиріння може бути пов'язане зі скороченням температури тіла протягом світлого часу доби.

Температура впливає на сон. Уві сні природна температура тіла знижується, однак до кінця циклу сну вона починає збільшуватися. Підтримка більш низької температури в спальні допомагає нашому організму нагріватися і охолоджуватися під час сну. Крім того, в прохолодному приміщенні людина швидше засинає.

Температура тіла змінюється протягом дня. Зазвичай температура нашого тіла вранці найнижча, а під вечір піднімається до найвищої відмітки впродовж дня. Однак цей показник також змінюється в залежності від навколишнього середовища і зовнішніх обставин, включаючи погоду і рівень фізичної активності.

Жар — це добре. Жар зазвичай вважається симптомом хвороби, однак це дуже позитивне явище. Воно свідчить про те, що наш організм бореться з інфекцією. При збільшенні температури тіла бактеріям складніше виживати.

Кайенский перець може збільшити температуру тіла. Якщо вам холодно, то з'їжте щіпку кайенского перцю. Він містить компонент капсаїцин, який змусить організм виділити додаткову кількість тепла. Чай на основі цього перцю — прекрасний інструмент для поліпшення системи травлення та кровообігу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як часті перепади температури небезпечні для вагітних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!