Головна Новини Здоров'я наше тіло Коротко про головне: шляхи зараження та лікування гепатиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Коротко про головне: шляхи зараження та лікування гепатиту

Поставити точний діагноз може тільки лікар

8 жовтня 2019, 09:50 comments2631
Поділіться публікацією:
Коротко про головне: шляхи зараження та лікування гепатиту

Гепатит, або, як прийнято говорити, жовтяниця — це гостре запальне захворювання, яке вражає переважно тканину і клітини печінки.

В даний час існує декілька збудників вірусних гепатитів, найбільш відомі віруси гепатиту А, В і С.

Найпоширеніша форма гепатиту

Гепатитом А, який називають "хворобою брудних рук", можна захворіти, вживаючи заражену воду або продукти харчування. Деякі симптоми цієї напасті нагадують грипозний стан — підвищена температура, біль у суглобах. Крім того, є відчуття тяжкості в правому підребер'ї.

Але основною характерною ознакою є пожовтіння шкіри і білків очей. Захворювання в середньому триває близько 40 днів. Точніше визначити строки перебігу хвороби складно, тому що багато чого залежить від віку, стану імунітету. Спеціального лікування гепатиту А не існує. При захворюванні рекомендується введення в організм дезінтоксикаційних розчинів глюкози та вітамінів.

Вірус, який вважається найбільш небезпечним

Зараження гепатитом В відбувається при попаданні інфікованої крові в організм здорової людини. Це може статися під час медичних або косметичних процедур (манікюр, педикюр, татуаж). Передача інфекції можлива статевим шляхом, при попаданні слини, поту і навіть сліз хворого. Надійним захистом від недуги є вакцинація.

Гострий період захворювання триває приблизно 8 тижнів. Якщо він перейде в хронічну форму, то цей діагноз збережеться практично на все життя.

При гострому гепатиті призначається терапія, спрямована на відновлення тканини печінки. Потрібно дотримуватися суворої дієти. При хронічній формі проводиться комплексне лікування, яке підбирається індивідуально.

Рівень захворюваності гепатитом С зростає

Гепатит С теж передається через кров. Захворювання може розвиватися безсимптомно, поволі прогресуючи воно переходить в хронічну форму. Найбільш поширеними ознаками недуги є втома і пригнічений настрій. Щеплення від гепатиту С не існує. Згідно з даними за 2015 рік, у світі налічується близько 65-85 мільйонів людей, заражених гепатитом С.

Хронічна форма захворювання може призвести до летального результату внаслідок серйозних захворювань, таких як цироз і рак печінки. У такій формі гепатит може протікати десятиліттями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що медики придумали інноваційну методику лікування гепатиту С.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!