Головна Новини Здоров'я наше тіло Як переведення годинника впливає на здоров'я людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як переведення годинника впливає на здоров'я людини

Для адаптації до нового режиму організму потрібно пару днів

21 жовтня 2019, 11:40 comments2817
Поділіться публікацією:
Як переведення годинника впливає на здоров'я людини

У ніч на 27 жовтня, українці в останній раз перейдуть з літнього на зимовий час, перевівши стрілки годинників на годину назад. Але лікарі стверджують, що такий процес негативно вплине на стан здоров'я людини.

Незважаючи на те, що переведення годинників подарує громадянам ще одну годину сну, їх організм при цьому може серйозно постраждати. Вчені з Німеччини стверджують, що такі зміни негативно впливають на встановлені біоритми людини і призводять до різних порушень.

В першу чергу, страждає емоційний стан. Експерти з Данії провели експеримент за участю 185 тисяч осіб і встановили, що перехід на зимовий час збільшує ризик депресії на 8-11%. Крім цього, з'являється стрес, постійна втома і дратівливість.

Через порушення секреції мелатоніну (гормону сну) людина може страждати безсонням. Також з'являються проблеми з травною системою, а саме пропадає апетит і порушується обмін речовин в організмі.

Вчені з Фінляндії в ході дослідження з'ясували, що через кілька днів після переведення годинників зростає кількість серцевих нападів.

Фахівці вважають, що мінімізувати шкоду від таких змін можна з допомогою денних прогулянок на свіжому повітрі, здорового харчування і організації правильного режиму сну (не менше 7-8 годин).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Європарламент у цьому році прийняв постанову, згідно з якою скасовується перехід на зимовий і літній час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!