Головна Новини Здоров'я наше тіло Помилки, які часто допускаються при вимірюванні тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки, які часто допускаються при вимірюванні тиску

Для правильного вимірювання важливі навіть найдрібніші деталі

22 жовтня 2019, 12:50 comments5917
Поділіться публікацією:
Помилки, які часто допускаються при вимірюванні тиску

Артеріальний тиск – один з основних показників стану організму, він суто індивідуальний і може залежати від багатьох факторів. Але не варто думати, що небезпеку для здоров'я представляють тільки великі "стрибки" тиску, постійне відхилення від норми може сигналізувати про різні проблеми.

Найважливіше в вимірюванні артеріального тиску – правильні показники, які допоможуть визначити необхідну дозу ліків для поліпшення самопочуття. Найчастіше помилкові результати виникають через неправильне використання пристрою, але є ряд інших причин:

Вимірювання тиску відразу після їжі

Не рекомендується вимірювати показники тиску одразу після прийому їжі. Справа в тому, що велика кількість крові направляється в органи травлення, тому значення можуть бути занижені, ніж є насправді. Перевірити тиск можна через годину після їжі.

Вимірювання тиску не на тій руці

Неодноразові дослідження підтвердили, що показники артеріального тиску на лівій і правій руці можуть істотно відрізнятися, але це не говорить про якусь хворобу або несправность препарату. Періодично необхідно вимірювати показники на обох руках, але для регулярного моніторингу вибирайте руку, де тиск вищий.

Рука стискається одягом

Якщо закатати досить тугий рукав, він може сжимати руку, в результати чого показники тиску будуть неправильними. На тонкі речі краще манжету надягати поверх.

Неправильне тримання руки з манжетою

Якщо манжета знаходиться вище рівня серця, значення можуть виявитися помилковими. Тому манжета повинна кріпитися на рівні серця.

Вживання алкоголю або міцного чаю

Після вживання спиртних напоїв, кави або міцного чаю вимірювати тиск не варто, правильних показників не буде. Вся справа в тому, що алкоголь здатний розширювати судини і це призводить до зниження тиску, а через деякий час показники можуть знову різко злетіти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ягоди допоможуть в нормалізації тиску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!