Головна Новини Здоров'я наше тіло Про що сигналізують різкі перепади настрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що сигналізують різкі перепади настрою

«Стрибки» настрою можуть бути небезпечні для здоров'я

22 жовтня 2019, 16:10 comments7294
Поділіться публікацією:
Про що сигналізують різкі перепади настрою

Перепади настрою – істотний недолік, який ускладнює життя людиі і її оточенню. Найчастіше, подібне явище спостерігається у жінок, хоча і серед чоловіків не рідкість. Про що це свідчить?

Гормональні коливання

Як правило, різкі перепади настрою спостерігаються у дітей підліткового віку, коли гормони починають "бурлити". У дитини дратівливість може змінюватися депресією або злістю через якісь заборони батьків. Подібний стан виникає у жінок, що проходять через ПМС, який викликає зміни рівня естрогену і прогестерону. Також різкі перепади настрою можна помітити під час вагітності, і у всіх випадках такі "стрибки" є абсолютно нормальними.

Однак, різкі спалахи гніву чи агресії можуть проявитися у людини через збій в роботі щитовидної залози, яка синтезує ряд важливих гормонів. У таких ситуаціях необхідно звернутися за консультацією до лікаря.

Прийом лікарських або наркотичних препаратів

Безпідставні та часті зміни емоційного стану є симптомами зловживання людиною якихось речовин. Прийом психотропних препаратів або наркотиків впливає на хімічні реакції в мозку, і людина змінюється до невпізнання.

Незбалансоване харчування

Всі знають, як важливо стежити за своїм раціоном харчування, щоб організм отримував необхідні вітаміни, мінерали та корисні речовини, від цього залежить наше самопочуття і настрій. Але якщо в щоденному меню міститься багато цукру і жирів, які не приносять жодної користі організму, їх надлишок впливає на мікробіом кишечника. Неправильно збалансоване харчування може стати причиною "стрибків" настрою, зокрема, викликати депресію.

Захворювання

Впливати на емоційний фон людини можуть і різні захворювання. Наприклад, пухлини головного мозку, деменція, менінгіт, серцево-судинні захворювання. З такими хворобами не варто жартувати і пускати все на самоплив, якщо спостерігаєте зміни у своєму психічному стані – зверніться до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які хвороби можна визначити по очах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!