Названо продукт, який зменшує ризик діабету

У складі цього продукту міститься багато вітамінів і мінералів

Американські вчені провели ряд досліджень і виявили рослинний продукт, який здатний запобігти розвитку небезпечних захворювань, зокрема, діабету другого типу.

Фахівці стверджують, що квасоля – продукт, який необхідно регулярно включати в свій раціон харчування. З його допомогою можна не тільки скинути зайві кілограми, але також знизити ризик виникнення інсульту, діабету і серцевих проблем.

Дослідники провели експеримент на гризунах, результати якого підтвердили, що регулярне вживання квасолі сприятливо впливає на організм, сприяючи схудненню, без загроз для здоров'я.

Другий експеримент проводився на людях, які страждають на діабет другого типу. Учасники протягом трьох місяців дотримувалися бобової дієти, після чого пройшли медичне обстеження і порівняли результати. Виявилося, що регулярне вживання квасолі сприяє нормалізації рівня глюкози і холестерину в крові, а також артеріального тиску.

Крім цього, квасоля містить в собі вітаміни А, С, Е і К, а також безліч корисних для організма речовин: калій, кальцій, фосфор і фолієву кислоту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як уповільнити розвиток діабету.