Головна Новини Здоров'я наше тіло ТОП-5 порад, як перелаштувати організм на холодну погоду
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 порад, як перелаштувати організм на холодну погоду

Організму на сезонний перелаштунок потрібно час

11 листопада 2019, 09:55 comments3443
Поділіться публікацією:
ТОП-5 порад, як перелаштувати організм на холодну погоду

Осінь вже повністю вступила у свої права, а значить настав час зміцнювати свій імунітет і готувати організм до зимових холодів. Перелаштуватися на морозну погоду буває складно через те, що вона може настати раптово, але впоратися з різким похолоданням допоможуть прості та дієві поради.

Включіть в свій раціон інжир

В осінньо-зимовий період наш організм найбільш вразливий перед вірусними захворюваннями, які можуть призвести до серйозних ускладнень. Щоб цього не допустити, варто включати в раціон більше продуктів, у складі яких багато вітамінів і корисних речовин. Плоди інжиру корисні, як в свіжому, так і сушеному вигляді. Вони мають зігріваючий ефект, тому є хорошим засобом в боротьбі з грипом і застудою, а також захищають легені та бронхи від запалень. З'їдайте по кілька ложечок варення з інжиру кожен день і ваш імунітет буде надійно захищений.

Заварюйте чай з бадьяном

У холодну погоду варто зігріватися смачними і корисними напоями. У звичайний чорний чай додайте частинку лимона, трохи імбиру і зірочку бадьяна. Завдяки цим інгредієнтам ваш організм не тільки швидше адаптується до морозної погоди, але і отримає надійний захист. Спеція бадьян допоможе очистити верхні дихальні шляхи, тим самим позбавивши вас від кашлю і задишки.

Підніміть імунітет за допомогою салатів

У період холодів варто зайнятися своїм раціоном, як можна ретельніше. Організм потребує вітамінів і корисних мікроелементів, тому овочі та фрукти потрібно їсти регулярно. Зміцнюйте імунну систему за допомогою продуктів, багатих на антиоксиданти і вітамін С. Таким чином, салати з моркви, редьки, капусти та буряків допоможуть захистити здоров'я і зберегти хороше самопочуття.

Не забувайте про томатний сік

Про корисні властивості томатного соку відомо давно. Завдяки своєму складу він сприятливо впливає на травну і нервову системи, а його щоденне вживання зміцнює захисні функції організму, оберігаючи його від сильних морозів.

Пам'ятайте про правильне дихання

Виходячи на вулицю, не робіть різких та глибоких вдихів. Через неправильне дихання можна і захворіти, зокрема отримати спазм бронхів. Намагайтеся дихати носом, щоб повітря, що поступає в легені, встигало прогрітися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому в холодну погоду не варто ходити з голими щиколотками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!