Головна Новини Здоров'я наше тіло Прості поради, які допоможуть позбутися сонливості вдень
commentss НОВИНИ Всі новини

Прості поради, які допоможуть позбутися сонливості вдень

Надмірна сонливість сильно заважає повсякденній роботі

12 листопада 2019, 09:55 comments4353
Поділіться публікацією:
Прості поради, які допоможуть позбутися сонливості вдень

Багато людей стикаються з проблемою недосипу і протягом дня відчувають втому, млявість думок і сонливість. Такі симптоми не дозволяють сконцентруватися на роботі та заважають нормальному функціонуванню організму. Як же уникнути денної сонливості?

Сон вночі

В першу чергу, варто якісно висипатися в нічний час. В ідеалі потрібно лягати спати до півночі, а тривалість сну повинна складати 7-8 годин. Багато людей, які часто відчувають сонливість вдень, просто дотримуються поганих звичок. Не потрібно до 2-3 годин ночі дивитися серіали або відкладати на ніч важливу роботу, адже ваш організм не встигає відпочивати.

Не відволікайтеся від сну

Перед сном нашу увагу часто відволікають мобільні телефони, ноутбуки, телевізор – всі ці речі не повинні знаходитися в кімнаті, яка призначена для відпочинку. Замість того, щоб вчасно лягти спати, багато хто воліє пограти в ігри, попрацювати або просто почитати новини. Через це з'являються проблеми зі сном і втома вранці.

Вставайте в один і той же час

Привчіть свій організм прокидатися в однаковий час, незалежно від дня тижня, навіть якщо це вихідний день. Таким чином, можна позбутися від багатьох порушень сну, в тому числі і денної сонливості.

Час засинання

Складно навчитися лягати спати о 22:00, якщо ви звикли робити це на три години пізніше. Переходити на інший час засинання варто поступово, спочатку лягайте спати на півгодини раніше, потім на годину і з часом ви досягнете ідеального часу для засинання, щоб організм повністю відновив енергію.

Не вживайте алкоголь

Багато людей використовують спиртні напої в якості "заспокійливого", яке налаштовує на якісний сон. Однак, таке твердження хибне. Алкоголь не дозволяє людині зануритися в глибоку фазу сну, а саме вона і потрібна, щоб вранці відчути себе бадьорим і відпочившим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як виспатися за півтори години.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!