Головна Новини Здоров'я наше тіло Алергія на холод: коротко про симптоми і методи лікування
commentss НОВИНИ Всі новини

Алергія на холод: коротко про симптоми і методи лікування

Від цієї алергії найчастіше страждають жінки

21 листопада 2019, 10:50 comments3597
Поділіться публікацією:
Алергія на холод: коротко про симптоми і методи лікування

Зима вже не за горами, а це означає, що крім похмурої та сірої погоди буде ще й різке зниження температури. Для багатьох людей, які страждають холодовою алергією, цей період перетворюється на справжні тортури. Як проявляється алергія на холод і чим її лікувати?

Під такою алергією мається на увазі загальна назва всіх симптомів, які проявляються при контакті з морозом, снігом і холодним вітром. Це не справжня алергія, а щось дуже схоже на таку реакцію організму на подразник. Медики визначили, що частіше на таке сезонне явище скаржаться жінки у віці від 20 до 30 років.

Враховуючи те, що кожен організм індивідуальний і реагує на холод "по-своєму", то і симптоми алергії можуть відрізнятися. Проте найчастіше до них відносяться: подразнення шкіри (почервоніння, свербіж, пухирі), сльозоточивість, сильна і різка закладеність носа. Якщо такі ознаки зникають, як тільки ви заходите в тепле приміщення, то варто звернутися до лікаря і вжити заходів.

Вчені не можуть точно визначити, чому виникає алергічна реакція на холод, але припускають, що це може бути спадковим фактором, а також бути причиною хронічних захворювань нирок і щитовидної залози. Збільшити ризик появи таких симптомів можуть і шкідливі звички.

При будь-якій підозрі на холодову алергію, варто звернутися до лікаря за консультацією. Якщо діагноз підтвердиться, спеціаліст випише спеціальні препарати і мазі, які допоможуть захистити тіло і організм від настирливих симптомів. Крім цього, варто самостійно доглядати за своєю шкірою, закривати її від холоду при виході на вулицю, одягаючи в тому числі і захисні окуляри. Придбайте собі спеціальні креми для чутливої шкіри і не забувайте користуватися гігієнічною помадою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна в холодну погоду ходити з голими щиколотками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!