Чому прострочена косметика може бути небезпечна для здоров'я

У складі простроченої косметики знайшли шкідливі мікроорганізми

Косметичка є незамінним атрибутом будь-якої жінки. Але лише одиниці час від часу перевіряють її вміст на термін придатності і викидають непотрібні засоби в смітник. Британські вчені провели дослідження і з'ясували, в чому небезпека застосування простроченої косметики.

Фахівці провели опитування серед представниць слабкої статі і з'ясували, що жінки дуже рідко стежать за своїми засобами по догляду, зокрема, не контролюють їх термін придатності. Дослідники взяли на аналіз п'ять зразків простроченої косметики і з'ясували, що в них містяться шкідливі мікроорганізми, які можуть стати причиною шкірних захворювань.

Крім цього, у складі прострочених косметичних засобів знайшли збудників різних інфекцій, серед яких менінгіт та бактеріальний вагініт. Результати дослідження довели, що стара косметика стає небезпечною для здоров'я, тому варто контролювати не тільки її термін придатності в цілому, але й термін її зберігання у відкритому вигляді.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що косметичні засоби будуть перевіряти на наявність мікропластика, який додають до складу безліч компаній.