Головна Новини Здоров'я наше тіло Помилки, які не можна допускати при лікуванні ангіни
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки, які не можна допускати при лікуванні ангіни

Для правильного лікування ангіни слід звернутися до лікаря

28 листопада 2019, 13:25 comments6011
Поділіться публікацією:
Помилки, які не можна допускати при лікуванні ангіни

У холодну пору року "підхопити" ангіну стає набагато простіше, але лікувати її потрібно якісно, щоб не викликати небезпечні ускладнення. Часто люди не серйозно ставляться до захворювання і допускають при лікуванні безліч помилок. Що не потрібно робити, якщо хворієте ангіною?

Поширення вірусу

Ангіна – це гостре інфекційне захворювання, що супроводжується болем у горлі, високою температурою і опухлими мигдалинами, на яких утворюється жовтий наліт. Всі ці ознаки вказують на серйозність і небезпеку інфекції, тому лікування потрібно починати відразу. На жаль, багато людей на початковій стадії ігнорують захворювання і замість походу до лікаря спокійно відправляються на роботу. Крім того, що запалення буде набирати обертів, так повітряно-крапельним шляхом можна заразити ще й половину своїх колег.

Ігнорування постільної режиму

Люди, у яких розвивається ангіна, можуть чинити опір лікуванню і не дотримуватися строгого постільного режиму. Організм виснажується при активному способі життя, тому йому не вистачає сил для протистояння бактеріям і мікробам, а значить вони починають розмножуватися ще швидше. Коли їм не буде вистачати місця на поверхні мигдалин, разом зі струмом крові бактерії будуть потрапляти на інші органи – серце, нирки і суглоби.

Відмова від антибіотиків

Вилікувати захворювання можна тільки за допомогою антибіотиків. Але не варто займатися самолікуванням. Сходіть на обстеження до лікаря, і він визначить ліки, їх дозування і тривалість прийому. Курс лікування необхідно пройти до кінця, навіть якщо з'явилося поліпшення самопочуття і знизилися симптоми.

Народна медицина

У деяких випадках методи народної медицини можуть більше зашкодити, ніж принести користь. Не варто при боротьбі з ангіною перев'язувати горло вовняним шарфом, тому що приплив крові збільшитися, як і набряк мигдалин. Не варто вживати солодкого і кислого (мед, лимон, варення), щоб не створювати сприятливого середовища для розвитку бактерій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки допускаються при лікуванні кашлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!