Головна Новини Здоров'я наше тіло Чим небезпечний дефіцит магнію в організмі та як з цим боротися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечний дефіцит магнію в організмі та як з цим боротися

Магній дуже важливий для підтримки роботи нервової системи

29 листопада 2019, 10:55 comments13281
Поділіться публікацією:
Чим небезпечний дефіцит магнію в організмі та як з цим боротися

Магній є дуже важливим мінералом для нашого організму, тому його дефіцит буде проявлятися не тільки погіршенням фізичного, але й психічного стану. Які симптоми його нестачі в організмі та як це виправити?

В першу чергу, магній дуже важливий для підтримки роботи нервової системи, яка допомагає протистояти стресу і нервовому напруженню. При дефіциті цього мікроелемента людина стає дратівливою і агресивною, з'являються порушення сну, швидка стомлюваність та слабкість. Такі симптоми можуть призвести до розвитку багатьох захворювань, зокрема і затяжної депресії.

Крім цього, на недолік магній в організмі можуть вказувати часті м'язові спазми і судоми, які бувають досить болючими. Справа в тому, що організм не може повністю розслабитися і спокійно відпочити. Якщо не вживати ніяких заходів, дефіцит цього мікроелемента призведе до зниження кальцію в організмі, тому збільшиться ризик переломів і вивихів, навіть при незначних падіннях.

Також недолік магнію негативно позначається на роботі травної системи, з'являються скарги на часту печію, дискомфорт і болі в шлунку.

Для того, щоб уникнути подібних проблем потрібно правильно збалансувати свій раціон харчування. Фахівці радять включати в своє меню побільше риби, бобових і злакових культур, а також свіжих і сушених фруктів, овочів (броколі, шпинат, капусту), рис, а також всі види горіхів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що магній допомагає в боротьбі з цукровим діабетом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!