Що збільшує ризик захворювання на грип та застуду

З першим похолоданням підвищується ризик захворіти на грип

У холодну погоду не складно захворіти грипом та іншими застудними захворюваннями, якщо ігнорувати прості правила. Шанси "підчепити" недуг збільшуються, якщо людина безвідповідально ставиться до свого здоров'я. Про це повідомляє видання 24tv.

Опинитися швидше в ліжку з температурою і кашлем допоможе ігнорування простої поради – частіше мити руки, особливо після вулиці. Віруси легко передаються через брудні руки, тому не варто забувати регулярно мити їх, використовуючи мило.

Крім цього, збільшити ризик захворювання на ГРВІ допоможе брудний одяг, який деякі люди можуть носити тижнями. Вірус при попаданні на тканину, може зберігати свою активність на її поверхні протягом двох днів.

Багато людей принципово відмовляються від вакцинації, хоча цей метод вважається одним з найбільш ефективних для захисту від грипу. Ігнорування цієї процедури підвищує шанси "підхопити" недуг, особливо маленьким дітям.

Крім того, безвідповідальне ставлення до свого харчування, сну та фізичної активності також не обіцяє нічого хорошого, адже організм стає вразливим до різного роду інфекцій..

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що грип може перестати бути сезонним захворюванням через глобальне потепління.