Головна Новини Здоров'я наше тіло Три найменш ефективні процедури при лікуванні застуди
commentss НОВИНИ Всі новини

Три найменш ефективні процедури при лікуванні застуди

Ці процедури можуть бути небезпечними для здоров'я

10 грудня 2019, 09:50 comments3659
Поділіться публікацією:
Три найменш ефективні процедури при лікуванні застуди

Незмінними супутниками холодної та сірої погоди є простудні захворювання, тому їх пік припадає на осінньо-зимовий період. Багато людей при лікуванні застуди вдаються до народних засобів медицини, сподіваючись, що вони більш безпечні та ефективні. Але є й "старі" методи, які давно не працюють.

Медичні банки

Мабуть, один з найпопулярніших способів лікування застуди у пострадянських країнах. Але сучасні лікарі не в захваті від даного методу, стверджуючи, що його застосування завдає здоров'ю більше шкоди, ніж користі. Суть процедури полягає в тому, щоб збільшити приплив крові до хворого органу, прогріти його і зменшити запалення. Але крім того, що банки можуть залишити опіки і почервоніння на шкірі, вони порушують кровообіг і можуть призвести до пошкодження судин.

Гірчичники

Принцип застосування гірчичників був той же, що і у банок. Їх ставили, коли з'являлися скарги на нежить, сильний кашель і проблеми з диханням. Гірчичники також розширювали судини, збільшували приплив крові, прискорювали обмінні процеси, запобігаючи розвитку захворювання. Однак, цей метод здатний лише посилити запальний процес, тому не варто займатися самолікуванням. Гірчичники не можна застосовувати при температурі і захворюваннях дихальної системи (бронхіті, пневмонії).

Інгаляції над картоплею

Зараз у такій процедурі немає необхідності, адже існують інгалятори. Але багато хто вдається до "бабусиних" методів і продовжує дихати парами картоплі. Вважається, що гарячий пар здатний швидко вивести мокротиння та слиз із легких і носа. Але лікарі проти застосування такої процедури, вони вважають, що пар може не тільки викликати опік, але і посилити симптоми застуди. Крохмаль від картоплі, який вдихається разом з парами, здатний загострити нежить.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що збільшує ризик захворювання грипом і застудою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!