Складено список речей, які часто застряють всередині людей

Стало відомо, які речі часто дістають з людських тіл

Люди викликають швидку допомогу з різних причин, але іноді приводом для виклику медпрацівників стає чужорідний предмет, який якимось чином застряг в людському тілі. З допомогою лікарів була створена інфографіка, яка показує, які речі найчастіше "залишаються" всередині людей. Про це повідомляє видання Flowingdata.

Здавалося б, з такого приводузвертаються мами, чиї діти непомітно проковтнули іграшку, монету або інші дрібні деталі, але життя часто підносить більш дивні сценарії.

Згідно даними Національної системи електронного спостереження за травмами (NEISS), найчастіше сторонні тіла (близько 44%) застряють в задньому проході людини. Це вібратори, масажери та інші секс-іграшки. У 8% випадків – пластикові і скляні пляшки та інші ємності.

Крім цього, всередині людини застряють манікюрні пристрої, посуд, комп'ютерні деталі, сумки, мило, товари для тварин, різдвяні прикраси та інше. У 4% випадків у "швидку" допомогу звертаються, коли дитина проковтнула іграшку і в 2% - якщо олівець чи крейду.

Лікарі закликають людей бути обережними, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. В деяких випадках, вилучити предмет без хірургічного втручання неможливо.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, без яких органів людина зможе повноцінно жити.