Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять причин відмовитися від жувальної гумки
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять причин відмовитися від жувальної гумки

До складу жувальної гумки можуть входити небезпечні речовини

3 січня 2020, 11:50 comments4113
Поділіться публікацією:
П'ять причин відмовитися від жувальної гумки

Жувальна гумка може ефективно освіжити дихання і тим самим виручити в багатьох ситуаціях. Але вчені закликають відмовитися від такого засобу гігієни або обмежити його вживання до мінімуму. Чому це так важливо?

Експерти кажуть, що жувальна гумка може спровокувати дискомфорт і болі в шлунку. При жуванні жуйки організм отримує сигнал про те, що зараз надійде їжа, тому відбувається процес вироблення ферментів і кислот, необхідних для її перетравлювання. Але шлунок не отримує їжу, тому вироблені вхолосту речовини можуть стати причиною проблем з шлунково-кишковим трактом.

У складі жувальної гумки є цукор або консерванти, які можуть негативно вплинути на стан зубів, зокрема викликати карієс або ерозію емалі. Тому експерти не рекомендують зловживати цим продуктом.

Ще однією причиною, чому варто відмовитися від жувальної гумки є аспартам – підсолоджувач, який розпадається на речовини, в тому числі деревний спирт і формальдегід, які небезпечні для організму.

Також в жуйці може міститися діоксид титану – речовина, яку додають до складу продукту для відбілюючого ефекту. Дослідження показують, що цей компонент негативно впливає на емаль зубів, а також шкідливий для мікрофлори кишечника.

Фахівці радять відмовитися від жувальної гумки через бутильований гідрокситолуол — хімічний консервант, який не дає жуйці зіпсуватися. Він може вплинути на роботу печінки, а також спровокувати ряд серйозних захворювань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які хвороби можна діагностувати по жуйці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!