На які хвороби може вказувати стан шкіри

Наша шкіра може розповісти про нас майже все

Шкіра є індикатором стану всього організму і виконує безліч важливих функцій. А деякі підозрілі симптоми на шкірі можуть вказувати на низку серйозних захворювань, тому їх не варто ігнорувати.

Бліда шкіра

Надмірна блідість шкіри може бути причиною анемії (недокрів'я), вона може виникнути через дефіцит в організмі заліза. Швидше за все, ви вживаєте продукти, в яких мало цього елементу або ж відбувається порушення його всмоктування в кров внаслідок проблем з кишечником. Також блідість шкіри може говорити про захворювання легенів, бронх і спазмах судин.

Жовта шкіра

Якщо у шкіри з'явився жовтуватий відтінок, значить варто сходити до лікаря, щоб перевірити печінку і жовчний міхур. В цих органах може бути запалення або порушений обмін речовин.

Лущення

Часте лущення шкіри іноді буває причиною порушень в роботі центральної нервової системи і може вказувати на проблеми з нервами.

Жирна шкіра

На формування жирного типу шкіри впливає безліч факторів. Підвищена активність сальних залоз може вказувати на проблеми шлунково-кишкового тракту, захворювання печінки, щитовидної залози і гормональні порушення.

Суха шкіра

Сухість шкіри може говорити про захворювання шлунково-кишкового тракту, зокрема появу гастриту або виразки шлунка. Така шкіра з'являється ще при атопічному і алергічному дерматитах, екземі та гіповітамінозі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про які хвороби може сигналізувати запах тіла.