Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Кухонне приладдя з пластику можна знайти на кожній кухні, адже вони користуються попитом. Проте вчені стверджують, що такі прилади можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Фахівці кажуть, що яким би якісним і міцним не здавався пластик, з ним варто бути обережнішим. Як мінімум, його нагрівання при взаємодії з гарячою їжею, може стати причиною появи токсичних речовин в тарілці.
Проблема в тому, що більшість кухонних ложок, ополоників, лопаточок містять олігомери — молекули, які здатні проникати в їжу при температурі 70 градусів і вище. У невеликих дозах вони безпечні, але чим більше їх потрапляє в організм, тим вище ризики, пов'язані з хворобами печінки і щитовидної залози, безпліддя та раку.
Німецькі вчені говорять, що 90 мкг олігомерів достатньо, щоб представляти загрозу для здоров'я людини вагою 60 кг. Так, тестування 33 кухонних приладів з пластику показало, що 10% з них виділяють олігомери в більшій кількості.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які речі на кухні визнані найнебезпечнішими.
Новини партнерів
Новини