Головна Новини Здоров'я наше тіло Хвороби, які супроводжуються випаданням волосся
commentss НОВИНИ Всі новини

Хвороби, які супроводжуються випаданням волосся

Деякі хвороби можуть призвести до облисіння

23 січня 2020, 11:00 comments16163
Поділіться публікацією:
Хвороби, які супроводжуються випаданням волосся

З проблемою випадіння волосся найчастіше стикаються жінки. Цей неприємний симптом може вказувати на появу якихось проблем зі здоров'ям, якщо волосся випадає регулярно і у великій кількості.

Виділення телогену

Постійний стрес, різка втрата ваги і захворювання щитовидної залози можуть стати причиною виділення телогену (одна зі стадій росту волосся – прим. авт.). Це призводить до сильного випадання волосся, іноді відразу пучками.

Себорея

Це досить поширене захворювання шкіри, яке порушує роботу сальних залоз. Крім випадіння волосся, себорея характеризується ще сверблячкою, лупою і ламкостю волосся. Справа в тому, що в волосяні фолікули потрапляє інфекція, яка призводить до запальних процесів.

Стригучий лишай

Це заразне шкірне захворювання, зумовлене грибковою інфекцію. Воно може привести не тільки до великого випадання волосся, але і тимчасового облисіння, якщо не вживати заходів. Стригучий лишай можна розпізнати за почервонінням шкіри, появою лусочок і дрібної висипки. Для вирішення проблеми, варто звернутися до дерматолога.

Вогнищева алопеція

Це аутоімунне захворювання, яке супроводжується випаданням волосся на деяких ділянках голови, а вогнища ураження мають круглу або овальну форму. При відсутності лікування, волосся може випасти повністю. Розвиток цього захворювання може вказувати на різні причини, тому потрібна допомога фахівця.

Дефіцит поживних речовин

Волосся втрачає свій блиск і стає схильним до випадання, якщо організму не вистачає вітамінів і поживних речовин. Це може бути пов'язано зі строгою дієтою або неправильним раціоном харчування, в якому переважає жирна їжа і солодощі.

Гормони

Під час виношування малюка і після пологів в організмі жінки відбувається серйозна гормональна перебудова, тому випадання волосся – проблема тимчасова і панікувати не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чому не можна лягати спати з вологим волоссям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!