Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, чим небезпечна для жінок рання менопауза
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чим небезпечна для жінок рання менопауза

Дослідження на тему менопаузи почали проводити ще в 1996 році

30 січня 2020, 15:25 comments3333
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, чим небезпечна для жінок рання менопауза

Менопауза є болючою темою для кожної жінки. Ще складніше думати про це тим, у кого вона наступила рано — до 40 років, передає НовостиЮinfo.

Як наголошується, в такому випадку у жінок є ризик розвитку хвороб серця і судин, а ще — діабету, інсульту, астми і навіть раку грудей. Захворіти можуть і ті жінки, у яких менопауза була скорегована.

Дізнатися, чим загрожує рання менопауза, вирішили вчені університету в Квінсленді в Австралії. Для цього вони провели дослідження, участь в якому взяли 5107 жінок. За ними спостерігали експерти більше 20 років. Експеримент почали ще у 1996 році: наймолодшій учасниці було 45 років, а найстаршій — 50. Усього вчені зафіксували раннюю менопаузу у 119 жінок.

Так, жінки заповнювали анкети і розповідали про своє здоров'я вченим кожні три роки. Це робилося для того, щоб співробітники університету могли визначити, чи пов'язана рання менопауза у жінок з хворобами, з якими стикаються люди зрілого і похилого віку: гіпертонія, діабет, інсульт, астма, остеопороз, артрит, підвищений холестерин, хвороби легенів, депресія і рак. Виявлено, що у 71% досліджуваних жінок було від двох захворювань з вище перерахованих. У всіх цих жінок була зафіксована рання менопауза.

Раніше "Коментарі" писали, що лікарі розвінчали головний міф про жіноче здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!