Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо шкідливі звички, які «вбивають» нирки
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо шкідливі звички, які «вбивають» нирки

Від цих звичок потрібно терміново позбутися

4 лютого 2020, 09:50 comments5406
Поділіться публікацією:
Названо шкідливі звички, які «вбивають» нирки

Нирки — один з найважливіших органів людини, головною функцією якого є очищення крові від шкідливих речовин і токсинів. Лікарі перерахували звички, які негативно впливають на роботу нирок і можуть призвести до небезпечних наслідків.

Зловживання сіллю

Ні для кого не секрет, що сіль — не самий корисний продукт, адже у великій кількості вона затримує воду в організмі і порушує роботу всіх органів. Надмірне вживання солоної їжі підвищує тиск і посилює навантаження на нирки.

Знеболюючі

Фахівці не радять зловживати знеболюючими, зокрема ібупрофеном та аспірином, тому що їх дія вражає нирки і призводить до повного порушення їх роботи.

Вживання газованих напоїв

Вчені провели дослідження, яке довело, що щоденне вживання двох і більше банок содової на 35% збільшує ризики появи проблем з нирками. Також в газованих напоях міститься багато цукру, шкідливих барвників та консервантів.

Недостатня кількість води

Вода — це найважливіший елемент, який підтримує роботу всього організму. Правильний водний баланс необхідний для роботи нирок, адже саме з рідиною виводяться з організму всі шлаки і токсини. Якщо організм зневоднений, кров стає густою, а це негативно позначається на роботі нирок.

Зловживання алкоголем

Алкоголь згубно діє на всі системи і органи, а найбільше на нирки, адже саме їм доводиться працювати з підвищеним навантаженням. Деякі токсини можуть осідати на нирках і гальмувати їх роботу.

Куріння

Люди, які не можуть позбутися цієї згубної звички, в 5 разів частіше страждають від проблем з нирками. Куріння впливає на показники артеріального тиску, зокрема, призводить до його зниження, через це кров починає надходити в нирки повільніше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички викликають біль у спині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!