Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Креветки цінуються не тільки за свій ніжний смак, але і за численні властивості і поживну цінність для організму. Про це повідомляє видання Healthystyle.
Лікарі кажуть, що цей морський делікатес є відмінним джерелом астаксантіна — каротиноїдного засобу, який характеризується сильною антиоксидантною дією. Ця речовинауповільнює процес старіння і розвиток багатьох захворювань (хвороби Альцгеймера, раку). Крім того, включення креветок в раціон зменшує ризик захворювань серцево — судинної системи, зокрема тромбозу та інсульту.
Фахівці стверджують, що креветки здатні зміцнити захисні сили імунітету, що особливо важливо в пік простудних захворювань. Також вони допомагають при схудненні, тому що є хорошим джерелом білка, який ефективно втамовує відчуття голоду.
Цей морський делікатес сприятливо впливає і на нервову систему, тому креветки можна вживати в якості профілактики від стресу, сильної напруги, депресії та інших проблем з "нервами".
Також у креветках міститься багато йоду, який допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози та ендокринної системи в цілому.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, які морепродукти сприяють втраті ваги.
Новини партнерів
Новини