Як полегшити біль під час менструації

Іноді менструальні болі бувають дуже інтенсивні

Згідно зі статистикою, 80% жінок страждають від менструального болю, когось ця проблема переслідує кожен місяць, а у когось виникає періодично. У будь-якому випадку, дискомфорт через спазми заважає повсякденним заняттям. На своїй сторінці в Instagram провізор і блогер Ольга Мельник розповіла, як полегшити свій стан при менструації.

В першу чергу, варто звести до мінімуму в раціоні продукти, які містять кофеїн - він звужує судини, внаслідок чого зменшується кровопостачання органів, у тому числі і матки, а це призводить до больових відчуттів. Також варто відмовитися від алкоголю.

При сильному болі під час менструації можна прийняти знеболювальні препарати, наприклад, "Таміпул", "Бруфен" і "Налгезін". Із спазмолітиків для таких випадків підійде "Но-шпа", "Комфорт" і "Ниспазм форте". А ось "Спазмалгон" провізор використовувати не рекомендує, тому що він містить анальгін (він же метамізол натрію, який має купу побічних ефектів).

Зменшити симптоми допоможуть легкі фізичні вправи, грілка на живіт, а також правильно збалансований раціон харчування, який включає продукти, багаті вітаміном Е і омега-3 жирними кислотами.

До речі, якщо сильний біль турбує кожну менструацію, тоді варто звернутися до гінеколога і пройти обстеження.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому порушується менструальний цикл.