Головна Новини Здоров'я наше тіло Як полегшити біль під час менструації
commentss НОВИНИ Всі новини

Як полегшити біль під час менструації

Іноді менструальні болі бувають дуже інтенсивні

16 березня 2020, 18:15 comments12308
Поділіться публікацією:
Як полегшити біль під час менструації

Згідно зі статистикою, 80% жінок страждають від менструального болю, когось ця проблема переслідує кожен місяць, а у когось виникає періодично. У будь-якому випадку, дискомфорт через спазми заважає повсякденним заняттям. На своїй сторінці в Instagram провізор і блогер Ольга Мельник розповіла, як полегшити свій стан при менструації.

В першу чергу, варто звести до мінімуму в раціоні продукти, які містять кофеїн — він звужує судини, внаслідок чого зменшується кровопостачання органів, у тому числі і матки, а це призводить до больових відчуттів. Також варто відмовитися від алкоголю.

При сильному болі під час менструації можна прийняти знеболювальні препарати, наприклад, "Таміпул", "Бруфен" і "Налгезін". Із спазмолітиків для таких випадків підійде "Но-шпа", "Комфорт" і "Ниспазм форте". А ось "Спазмалгон" провізор використовувати не рекомендує, тому що він містить анальгін (він же метамізол натрію, який має купу побічних ефектів).

Зменшити симптоми допоможуть легкі фізичні вправи, грілка на живіт, а також правильно збалансований раціон харчування, який включає продукти, багаті вітаміном Е і омега-3 жирними кислотами.

До речі, якщо сильний біль турбує кожну менструацію, тоді варто звернутися до гінеколога і пройти обстеження.

iANLaKerMqGC7gbaw-_GoQcU4.png

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому порушується менструальний цикл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!