Головна Новини Здоров'я наше тіло Як налагодити режим сну, якщо ви сильно втомилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Як налагодити режим сну, якщо ви сильно втомилися

Графік сну - одним з найбільш важливих ритмів в організмі

23 березня 2020, 16:25 comments3128
Поділіться публікацією:
Як налагодити режим сну, якщо ви сильно втомилися

Сучасний ритм життя часто призводить до хронічної втоми і стресу, а поповнити запас енергії допоможе якісний сон. Але як правильно налагодити свій режим сну?

Не вносьте в спальню екранів і моніторів

Не дивіться на ніч серіали, хоч це й дуже складно. Синій світло сенсорних екранів переконує мозок, що ще занадто світло, щоб спати, тим самим порушуючи фізіологічний цикл, що впливає на сон. Постарайтеся відмовитися перед сном від телевізорів, мобільних телефонів, планшетів та електронних книг.

Щовечора лягаєте трохи раніше попереднього

До змін потрібно звикати поступово. Ви напевно витратили деякий час, привчаючи організм засинати пізно, і тому безглуздо очікувати, що вдасться раптом і негайно повернутися до правильного восьмигодинного сну. Якщо ви, наприклад, звикли засинати в 2.30 ночі, постарайтеся сьогодні влягтися в 2.20, назавтра — у 2.10, і так далі, поки графік не відновиться до прийнятних межах.

Виконуйте вранці

Змістіть тренування на першу половину дня — це забезпечить бадьоре самопочуття на весь день і полегшить засипання ввечері. Якщо вам не під силу такі зміни в розкладі, займайтеся спортом за три години до сну, щоб тіло встигло розслабитися після енергетичної підзарядки.

Дотримуйтеся режиму сну у вихідні

Відіспатися у вихідні або канікули — бажання з розряду нерозумних. Виспатися про запас неможливо. "Зайвий час у ліжку не відновить сили, витрачені за тиждень недосипу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як недосипання впливає на характер людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!