Вчені визначили несподівану причину зниження пам'яті
На зниження пам'яті можуть впливати деякі продукти
Австралійські вчені провели масштабне дослідження і визначили, що гострі спеції негативно впливають на роботу головного мозку, зокрема знижують пам'ять. Про це повідомляє видання Telegraf.
В експерименті брали участь понад 4 тисяч добровольців, за станом їх здоров'я експерти спостерігали протягом 15 років. Результати дослідження показали, що у людей, які вживали в день близько 50 г перцю чилі, спостерігалося зниження працездатності і когнітивних функцій.
Вчені кажуть, що гострі продукти (свіжий і сушений чилі, чорний і болгарський перець) допомагають в боротьбі із зайвими кілограмами, а також нормалізують тиск, але разом з цим негативно впливають на нашу пам'ять.
Фахівці визначили, що до негативного впливу гострої їжі найбільш схильні люди з низькою та нормальною масою тіла. Вчені продовжують проводити експерименти, щоб підтвердити і конкретизувати свої висновки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти необхідно включати в раціон для того, щоб поліпшити роботу мозку і пам'яті.