Головна Новини Здоров'я наше тіло Як розпізнати гастрит: 5 основних ознак
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розпізнати гастрит: 5 основних ознак

Від різних форм гастриту страждає майже половина українців

11 квітня 2020, 16:10 comments6623
Поділіться публікацією:
Як розпізнати гастрит: 5 основних ознак

Багато людей вважають, що гастрит — це не серйозне захворювання, тому часто ігнорують його симптоми, заглушаючи біль знеболюючими засобами. Але рано чи пізно такі дії призводять до неприємних наслідків, які погіршують перебіг захворювання та його лікування. На які ознаки варто звернути увагу?

Біль

Характерне відчуття виникає "під ложечкою" або з лівого боку, під ребрами. Як правило, біль посилюється під час або після їжі, особливо, якщо ви з'їли щось гостре, гірке або солоне. При невеликій больовій реакції гастрит має хронічний характер.

Тяжкість в шлунку

Це дискомфортне відчуття з'являється після їжі, пиття або в процесі. Ви можете відчувати надлишковий тиск, відчуття переповнення у верхній частині живота, тяжкість і розпирання.

Здуття

Для цього явища характерне скупчення великої кількості повітря, газів у травному тракті. Зазвичай ця ознака супроводжується збільшенням розміру живота, хворобливістю, відходженням газів.

Неприємний запах з рота

Ви можете самі його не відчувати, так як він з'являється в процесі активного видиху, розмови. Якщо хтось з рідних кілька разів згадав про те, що вам не завадило б почистити зуби, то варто задуматися не стільки про відвідування стоматолога, скільки гастроентеролога.

Печія

Мабуть, кожен стикався з печією, яка найчастіше виникає після прийому їжі. Неприємне печіння в грудній клітці заважає спати і відволікає від багатьох справ. Лікарі кажуть, що спровокувати печію може кава, шоколад, смажені та жирні страви, а також алкогольні напої.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як лікувати гастрит народними засобами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!